AFGELAST: Praktijkdemonstratie onderwerken vanggewas – vrijdag 13 maart in Geesteren (Gld), Esweg, 13.00 – 16.00 uur

Geplaatst op: 11-03-2020

Demonstratie Onderwerken Vanggewas, vrijdag, 13 maart in Geesteren door ForFarmers AFGELAST
(I.v.m. de weersomstandigheden en omwille van de maatregelen om Corona-virus besmetting te beperken.)

Praktijkdemonstratie onderwerken vanggewas – vrijdag 13 maart in Geesteren (Gld), Esweg, 13.00 – 16.00 uur

Er zijn afgelopen jaren wisselende resultaten behaald met het telen van een vanggewas na mais. Op sommige percelen staat een massaal gewas en op andere percelen is het nagenoeg niet ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat de door het vanggewas opgenomen nutriënten ten goede komen van de maisteelt is het van belang dat het vanggewas niet te laat wordt ondergewerkt, bij voorkeur voor half maart.
Daarnaast is het tijdig onderwerken van een vanggewas belangrijk voor de  vochtvoorziening. Als het vanggewas zich in het voorjaar verder ontwikkelt,  zal het veel vocht onttrekken en verdampen. Afgelopen jaren hebben we ervaren dat de vochtvoorziening voor de hoofdteelt een heikel punt kan zijn.

Om de mogelijkheden van het onderwerken van een (massaal) vanggewas te tonen, organiseert ForFarmers vrijdag 13 maart as een demomiddag. Inloop met koffie vanaf 13.00 uur.

Op het demoveld staat een zwaar gewas. In samenwerking met Zonna B.V. demonstreren wij met een HORSCH Joker 3CT schijveneg en een Major Cyclone cirkelmaaier. Ook andere merken zullen hier hun mogelijkheden tonen.

Wij zien u graag! 

Demo Afgelast_foto_1.jpg